Verkoop

Op Trichelhof staan er altijd verscheidene jonge paarden en veulens te koop, enkele ervan staan op de website, maar natuurlijk niet allemaal. De laatste jaren fokken we voornamelijk met dressuurpaarden. U kan altijd een afspraak maken om een keer te komen kijken.

 

Waarom een veulen kopen bij Trichelhof?

*Doordat wij onze merries melken, moeten de veulens gedurende 6-7-8-9 maanden bij hun moeder blijven. Wat een groot voordeel is voor de veulens. Deze veulens genieten dus langer van de moedermelk en hebben een beter immuunsysteem, zijn sterker en groeien beter dan hun soortgenoten die op 3 maanden worden gespeend.

*Onze veulens genieten als het weer het toelaat elke dag van een goede weidegang samen met hun moeder in een kudde van enkel merries en hun veulens, zo kunnen zij de hele tijd spelen met leeftijdsgenoten. Hierdoor leren ze omgaan met sociale contacten en kunnen ze goed hun spieren ontwikkelen.

*U kan uw veulen vrijblijvend komen opzoeken en hem/haar al laten wennen aan uzelf en andere dingen zoals een halster, touw,.... Dit tijdens de weekdagen van 9u - 19u, en op zaterdag van 9u - 17u. Op zon- en feestdagen genieten de paarden graag van alle rust en ontvangen ze geen bezoek.

*Omdat de merries gemolken worden, worden de veulens elke dag behalve op zondag enkele uren gespeend van zijn/haar moeder. Ze staan samen met een leeftijdsgenootje in een stal naast de moeder zodat zij nog contact kunnen hebben met elkaar. Als de veulens apart staan, krijgen ze ook een speciale veulenmengeling en hooi. Zo leren deze veulens al goed zelfstandig eten en drinken en zijn zij rustiger bij het definitieve spenen.

*Als u weinig ervaring hebt met het opvoeden van uw veulen of u hebt een probleem, dan is hier op de stoeterij altijd wel iemand die u even wil helpen of voldoende uitleg geeft. U staat er dus niet alleen voor tijdens de opvoeding.

*Doordat u uw veulen regelmatig kan komen opzoeken op de stoeterij, kan u hem/haar volledig naar uw eigen hand zetten. Zo hebt u later een betere band met uw paard en klikt het beter tijdens het rijden omdat uw paard u meer vertrouwt.

*Omdat onze merries het gewend zijn om gespeend en gemolken te worden, zijn zij ook rustig als u uw veulen komt opzoeken. Hierdoor is uw veulen ook rustig.

Voor verdere informatie verwachten wij u graag op onze stoeterij!