Chanell van het Trichelhof Nationaal Kampioen LRV M1!

Op zondag 17 oktober werd er hard gestreden om de kampioenstitels! Evelynn Segers stuurde Chanell v/h Trichelhof (Don Ruto x Negro) in de voormiddag naar een 1ste plaats. In de namiddag mochten de winnaars van de 2 ringen M1 overkampen voor de nationale titel. Chanell liep een sterke proef en haalde de overwinning binnen. Op 23 september was deze combinatie alsook provinciaal kampioen geworden op het provinciaal kampioenschap van Klein Sinaai. Alsook aanwezig was onze hengst Apache v/h Trichelhof (Negro x Wallstreet). Na zijn provinciale titel L2 op 23 september te Pulderbos eindigde hij op het nationaal ruitertornooi te Genk op een mooie 4de (ex aequo 3de) plaats!

            

 

Nakomelingen van het Trichelhof op hengstenshow Gertjan Van Olst!

Zondag 17 april werd in Den Hout een schitterende hengstenshow georganiseerd van Van Olst Stables. Er waren ook enkele nakomelingen van het Trichelhof aanwezig! Zo werd Davidoff v/h Trichelhof prachtig voorgesteld. Deze 3 jarige zwarte hengst liep samen met nog 2 4-jarige hengsten in de ring, maar was zeker niet minderwaardig!. Hij liep geweldig, was zeer rittig en een schoonheid om naar te kijken. Davidoff is een Lord Leatherdale zoon van onze merrie Utharin, deze merrie heeft al zeer veel goede nakomelingen gegeven waaronder Aramis v/h Trichelhof, Zanouchka v/h Trichelhof en Apache v/h Trichelhof. In onderstaand filmpje kan u zijn kwaliteiten bekijken. Ook kwam Zanouchka v/h Trichelhof nogmaals in de ring, maar ditmaal niet onder het zadel, maar met een prachtig veulen van Lord Leatherdale! Utharin heeft toch maar weer 2 fantastische nakomelingen laten zien op deze hengstenshow.

FILM DAVIDOFF V/H TRICHELHOF

 

 

Soraya van het Trichelhof en Lien Teurfs kampioen 5 jarigen dressuur!

Op zondag 27 juni werd in BelgiŽ het Nationaal kampioenschap jonge paarden LRV gehouden. Deze wedstrijd ging door op Stal Hulsterlo. Op deze wedstrijd won Lien Teurfs met haar Soraya van het Trichelhof in de ring van de vijfjarige dressuurpaarden. Daarna wonnen ze ook nog eens de overkamping en werden ze dus Nationaal kampioen! Soraya is een dochter van Don Ruto onze merrie Nemezia v/d Beivert (Godwin van ten Bosch x Hibrahim von Pferdheim x Cesar).

We wensen deze combinatie een welverdiende proficiat en wensen ze nog veel overwinningen toe naar de toekomst!

 

 

Aramis T in Verenigd Koninkrijk bij Anna Ross Davies!

Aramis T (Aramis  v/h Trichelhof) staat momenteel in Engeland. Ze is van Judy Firmston Williams en wordt op Britse kampioenschappen uitgebracht door de nieuwe Britse Anky: Anna Ross Davies. In 2008 behaalde Aramis een 4de plaats in de National Championships  in the Elementary Open onder Alison Berman (die Anna Ross veel bijstaat). Anna rijdt momenteel zelf met Aramis en hoopt veel overwinningen te behalen. Aramis heeft bij deze ruiter ook de bijnaam Merry gekregen. Anna Ross Davies gaat Aramis klaarmaken voor de Prix Saint Georges in 2010. Ondanks dat Aramis nog jong is (7 jaar), doet ze al zeer goed haar wissels en is ze zeer professioneel tijdens het rijden. Aramis heeft met Anna al verscheidene Freestyles en kŁrs op muziek gedaan die ze wonnen.

Anna Ross Davies met Aramis tijdens de internationale klasse van de 6 jarigen in Hickstead
 (bron: http://www.annarossdaviesdressage.co.uk)

Aramis met Alison Berman
(bron: http://www.annarossdaviesdressage.co.uk)

 

Weer een EFS veiling met 3 paarden door Trichelhof gefokt!

Zondag 12 april 2009 werd na de zeer mooie voorstelling van de hengsten van Gertjan Van Olst, het startschot van de EFS Veiling gegeven. Ondanks de financiŽle crisis rolde er die dag genoeg geld. Bij de categorie gereden dressuurpaarden werden wij goed vertegenwoordigd door Blade (Son De Niro x Godwin van ten Bosch)! Hij werd voor 11 000 euro verkocht. Ook in de categorie springpaarden werd een zoon van onze stammerrie Lasciva geveild, Atmoz (Acapulco x Mans Sissipia) werd verkocht voor een bedrag van maar liefst 10 000 euro. Onze laatste kandidaat was de jongste, de 2 jarige bijna zwarte Siryus (Santiago x Dream of Heidelberg) werd verkocht voor 4 500 euro.


Blade v/h Trichelhof


Siryus v/h Trichelhof

  
Atmoz v/h Trichelof

Paarden door Trichelhof gefokt op EFS veiling!

Op zaterdag 12 april 2008 was het zover, de paarden Zanouchka, Dayton en Aquador vertegenwoordigden Trichelhof op de EFS veiling. Zanouchka was de topper en is voor 25 000 euro verkocht, Dayton voor 14 000 euro en Aquador voor 13 000. De paarden lieten het beste van zichzelf zien op de veiling. Natuurlijk stond Zanouchka bekend als de zus van de Wereldbekende Aramist waar Imke Schellekens-Bartels met rijdt. Ook Aramist is hier geboren. Wat natuurlijk een hele eer is. Zanouchka liet merken dat ze niet onderdeed voor Aramist en deed de prijs omhoogwaaien. Ook Dayton en Aquador zijn heuse prachtige paarden geworden. EFS is een veiling waar alleen jonge paarden met een hoge toekomst-potentie aan deelnemen. Onze fokproducten hebben bewezen dat ook zij waardig genoeg zijn om hieraan te kunnen deelnemen.

 


Zanouchka v/h Trichelhof


Aquador v/h Trichelhof


Dayton v/h Trichelhof

Aramis v/h Trichelhof verkocht voor 170 000 euro op Equine Elite Veiling

Op 30 oktober 2006 werd onze eigen gefokte Rheinlandse merrie Aramis (Abanos x Wallstreet) verkocht op de Equine Elite Veiling voor 170 000 euro aan het bedrijf Hunter Douglas. Die haar kochten voor Imke Schellekens. Aramis haar naam werd eerst verandert in Aramist, ze zal nu door het leven gaan met de naam Hunter Douglas Aramist. Ze staat nu in Nederland op de Academy Bartels. Samen met nog 3 andere jonge paarden is Aramist kandidaat voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.